Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalı (DR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Doktora
Program İçeriği

Eğitim-öğretimde kaliteyi yakalamak, bilimsel çalışmalarda öncü olmak, yönetimde etkililik ve verimliliği sağlamak, nitelikli personelle nitelikli hizmet sunmak, fiziksel düzenlemelerde insanı ön plana almak, çevreye duyarlı bir yaklaşım ortaya koymak, teknolojiyi etkin kullanmak, sahip olduğu ve ürettiği bilgileri toplum kesimleriyle paylaşmak, evrensel değerleri kazandırmak ve ulusal çıkarlar yönünde kullanmak, evrensel bilim denizine katkıda bulunmak, bilimsel akademik çalışmaları desteklemek ve özendirmektir. 


Misyon

Araştırmacı, sorgulayıcı, inisiyatif kullanabilen, rekabetçi, yurt ve çevre sorunlarına duyarlı, toplumsal ilişkileri güçlü, kendine güvenen, yaratıcı, doğru karar verebilen, kendini çağdaş gelişmeler ışığında yenileyebilen, sorunları akıl ve bilim ekseninde çözümleyen, Cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, alanında uzmanlaşmış kişileri yetiştirmektir. Yapılan bilimsel çalışmalarda amaç, “bilime yenilik getirme”, “yeni bir bilimsel yöntem geliştirme” ve “bilinen yöntemi yeni bir alana uygulama”yı gerçekleştirmektir.

Anabilim Dalı Başkanı
Doç. Dr. Serkan ÇAKIR
Tarihçe
Fakültemiz, 24 Ekim 2001 tarihinde 2001/3249 no. Bakanlar Kurulu kararı ile Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kurulmuş, 2010 yılında Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi adını almıştır. 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında Resim ve Müzik bölümlerine ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlamıştır.

Müzik bölümü 2004-2005 yılları arasında Müzik Teknolojisi, Müzik Bilimleri, Müzik teorisi ve Kompozisyon bölümlerine öğrenci alımı yaparak eğitim-öğretime başlanmıştır. Yüksek Öğretim Kurulu’nun onayı ile Müzik Bölümünün Kompozisyon Ana sanat Dalı ve Müzik Teorisi Anabilim Dalları’na 2006-2007 yıllarından itibaren öğrenci alınmamaktadır. 2009-2010 eğitim-öğretim yılları içerisinde Müzikoloji ve Müzik Teknolojisi bölümlerinin İkinci Öğretim programları açılmış ve öğrenci alımı başlamıştır.
Kazanılan Derece
Doktora derecesi kazanılması
Kabul Koşulları
Lisansüstü kabul koşullarından birisi olan yabancı dil sınavından 55 puan almış olmak ayrıca sözlü ve yazılı mülakatta başarılı olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Mezuniyet Koşulları
verilen derslerden ve seminerden geçer not almak, tez izlemelerden başarılı olarak geçmek ve tez savunmasında başarılı olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Ölçme ve Değerlendirme
her dönem için 1 vize 1 final sınavı uygulanır.



https://obs.inonu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1068&lang=tr