Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı (DR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Doktora
Program İçeriği
Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programı, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler
Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı altında yürütülmekte olan tezli Doktora programıdır. Program dili Türkçedir. Dersler, ara sınav, final,
sunum, raporlar ve tez yazımı Türkçe olmalıdır. Ancak derslerde
İngilizce kaynaklardan da yararlanılmaktadır.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Nur SEÇKİN
Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Hakan ERKUŞ
Tarihçe
İşletme Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı olarak 1984 yılında kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Üretim Yönetimi ve Pazarlama alanında Doktora Derecesi
Kabul Koşulları
Doktora programına başvurabilmek için adayların, eğitim dalı yönünden ilgili Anabilim/Anasanat dalınca uygun görülecek yüksek lisans diplomasına sahip olmaları, başvurdukları programın puan türünden en az 60 ALES puanı veya YÖK tarafından ALES ile eş değerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası sınavlar için belirlenen standart puana sahip olmaları, ayrıca YDS’den en az 55 puan veya eş değerliği kabul edilen yabancı dil sınavları için belirlenen standart puana sahip olmaları gerekir. Başvurusu kabul edilen yüksek lisans derecesine sahip adaylar, ALES puanının %60' ı, yabancı dil puanının %30'u ile hazırlık sınıfları hariç en az beş yıllık öğrenim görenlerin mezuniyet not ortalamasının %10’u, diğer yüksek lisans derecesine sahip adayların ise lisans not ortalaması ile yüksek lisans not ortalamasının toplamının yarısının %10'u toplanarak bu toplamın en az 60 olması koşuluyla sıralanır. Eşitlik durumunda ALES ve yabancı dil puanı toplamı yüksek olanlara öncelik verilir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezuniyet Koşulları
Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, en az bir seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de en az kırk iki kredilik 14 ders, iki seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden oluşur. Sekiz yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili dersleri ve seminer dersini başarıyla tamamlayan, bu süre içerisinde genel not ortalaması yüzlük sistemde 75’in üstünde, azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarılı olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programın mezunları gerek özel gerekse kamu işletmelerinde her alanda ve her yönetim kademesinde çalışabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Yarıyıl sonu sınavında geçer not, en az 75 puandır. Başarı notuna ara sınavın % 30, final sınavın %70 katkısı vardır. Başarı notu yüksek lisans için en düşük 75' tir.



https://obs.inonu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1031&lang=tr